Vacature Operationeel Manager en Bestuurslid Stichting MKB Financiering

Stichting MKB Financiering zoekt een operationeel manager (0,8FTE) met kennis en ervaring op het gebied van non-bancaire financiering. Tevens ben je onderdeel van het driekoppige bestuur van Stichting MKB Financiering. Heb jij ruime ervaring in de mkb financieringsmarkt, kennis van publiek-private samenwerkingen en met het gestructureerd managen van een nieuwe organisatie en daarnaast bestuurlijke ervaring? Solliciteer dan direct!

Over Stichting MKB Financiering

Stichting MKB Financiering (SMF) is een onafhankelijke stichting die zich inzet om de toegang tot financiering te verbeteren voor het mkb. Daarbij werken we intensief samen met alle partijen in de mkb financieringsmarkt, van beleidsmakers, toezichthouders en politici tot banken, adviseurs en non-bancaire financiers. Via onderzoek en kennisuitwisseling ondersteunen we gevraagd en ongevraagd beleidsmakers op regionaal, nationaal en Europees niveau. Daarnaast stimuleren we zelfregulering in de sector en beheren we de Keurmerken Erkend MKB Financier (non-bancaire financiers) en het Keurmerk Financieringsadvies MKB (adviseurs).

Jouw werk als Operationeel Manager en bestuurslid SMF

De afgelopen jaren heeft SMF een sterke positie ontwikkeld als spil in de mkb financieringspakket tussen marktpartijen en beleidsmakers. Tot nu toe is projectmatig gewerkt met een team van part-time medewerkers, maar door de snelle groei en ambities voor de komende jaren is het belangrijk om deze organisatie om te vormen naar een groter team met een gestructureerde organisatie met duidelijke verantwoordelijkheden en activiteiten. Op dit moment is SMF een kleine/platte organisatie en er wordt veel eigen initiatief van ons nieuwe bestuurslid verwacht.

Jouw taken:

- Het (her)structureren van de organisatie op basis van de meerjarige ambities; - Het monitoren (en waar nodig aansporen tot bijsturen) van de afdelingsplannen; - Coördineren werkzaamheden en planningen tussen afdelingen; - Aansturen van het expertisecentrum; - Verantwoordelijk voor portefeuille HR, waaronder het opzetten en inrichten ervan; - Financiële rapportages en administratie coördineren;

Jouw werkomgeving

Stichting MKB Financiering is een jonge organisatie met 4 belangrijke afdelingen: - Keurmerken: Het beheer en toezicht op Keurmerk Erkend MKB Financier en Erkend Financieringsadvies MKB - Expertisecentrum: Onderzoek en kennis verzamelen over de mkb financieringsmarkt - Beleid: Politieke besluitvorming volgen en beïnvloeden - Projecten: Diverse projecten voor het verbeteren van de infrastructuur voor de mkb financieringsmarkt Als Operationeel manager ben je intern het belangrijkste aanspreekpunt voor het team. Je zult hierbij samenwerken met 2 andere bestuurders (Voorzitter en Bestuurslid Public Affairs). In eerste instantie zul je ook het (nieuw op te zetten) expertisecentrum aansturen waarin we jaarlijks enkele onderzoeken naar de ontwikkelingen in de mkb financieringsmarkt. Als Operationeel Manager werk je vanuit ons centrale kantoor in Amsterdam.

Wat jij meeneemt

Je bent een ervaren en gestructureerde operationeel manager met affiniteit met de (non-bancaire) mkb financieringsmarkt. Je kunt hoofd- van bijzaken scheiden en bent goed in staat om te schakelen tussen proces en inhoud.

Verder heb je:

- Ervaring in het opzetten van een organisatie; - Bestuurlijke ervaring is een pré, maar niet vereist; - Ervaring op het gebied van (initiëren van) onderzoeken is een pré, maar niet vereist; - Minimaal 10 jaar relevante werkervaring; - Een uitstekend vermogen om het overzicht te behouden, maakt je snel nieuwe informatie eigen en je bent een meewerkend manager die ontspannen feedback geeft en ontvangt; - Je bent gericht op het gezamenlijke resultaat en de doelstellingen van de organisatie; - Je bent energiek en flexibel, hebt geen negen-tot-vijf mentaliteit.

Wat wij bieden

Werken bij Stichting MKB Financiering betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage mag leveren aan het opbouwen van een nieuw financieringslandschap voor ondernemers in Nederland, waarmee we een actieve bijdrage leveren aan het ondernemerschap en de innovatie Vernieuwing. Kan slaan op een nieuw idee, product, dienst en proces of verbetering van bestaande producten, diensten en processen. Omdat bij innovatie een historisch referentiekader ontbreekt zijn meer financiers terughoudend bij de financiering van innovatie dan bij de financiering van “bekende” (reeds bewezen) producten, diensten en processen. Meer van ondernemend Nederland.

Wij bieden:

- Een afwisselende, dynamische en uitdagende baan; - 80% dienstverband; - Een marktconform salaris op basis van werkervaring; - In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden verlengd.

Informatie en solliciteren

Ben jij de nieuwe bestuurder die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 28 februari 2021 je sollicitatiebrief inclusief CV naar Ronald Kleverlaan, Voorzitter SMF, via ronald@stichtingmkbfinanciering.nl. Voor extra informatie kan gebeld worden met 06-28254452. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs. Bron: StichtingMKBFinanciering.nl

Ondernemer?

Financieringvinden.nl vindt dé meest geschikte adviseur voor uw financiering.

Investeerder?

Met investID.io beheert u automatisch (via een PSD2-koppeling met uw bank) uw totale investeringsportefeuille ongeacht het platform waarin u belegd heeft.