PSD2 Use Case: investID.io

We zijn blij u te kunnen mededelen dat investID.io officieel live is! investID.io is een van de eerste 'use cases' in Europa van de nieuwe PSD2-wetgeving. Kan u niet wachten uw portefeuille-overzicht te genereren log snel in.

Ontstaan investID:

In 2016 lanceerden wij Crowdfundpanel.com: De online portefeuille voor serieuze beleggers in crowdfunding. Een bescheiden succes. Gebruikers waarderen de mogelijkheid om op 1 plek al hun crowdfundinginvesteringen inzichtelijk te hebben, maar het handmatig toevoegen en het ontbreken van de informatie over vertraagde uitbetalingen / vervroegde aflossingen en/of defaults zorgt ervoor dat deze tool een beperkte gebruiksvriendelijkheid en daarmee schaalbaarheid kent.

Werking investID

Met investID geven wij gehoor aan de wens van gebruikers om al deze overzichten automatisch te genereren en ook nog eens perfect te laten kloppen met de historie! We presenteren dit overzicht namelijk op basis van historische transacties van uw bankaccount. Om het overzicht te genereren moet u dus eenmalig (en vervolgens frequentieel voor nieuwe updates) een connectie met uw bank maken. Deze connectie komt tot stand via onze Zweedse serviceprovider Tink. Ons systeem filtert vervolgens alleen de transacties van voor ons bekende investeringsplatformen en slaat daarvan het bedrag en de datum op. Vervolgens berekent ons systeem interessante key financials en presenteert u overzichtelijke statistieken en grafieken met dwarsdoorsnedes van uw totale portefeuille.

Next steps investID

De basis is op orde, maar uiteraard hebben wij nog talloze ideeën om de toegevoegde waarde voor u als gebruiker te vergroten. Meest in het oog springende innovatie is ons voorspelalgoritme waarmee wij een inschatting kunnen maken van de huidige waarde van al uw direct lending proposities. Daarnaast kunnen wij op de PSD2-vergunning van Tink, investID aanbieden aan alle investeerders binnen de EU. Wij oriënteren ons nu op welke landen en platformen wij als eerste gaan toevoegen en hoe we de investeerders daar kunnen bereiken. Maar voor nu focussen wij ons nog even op Nederland en hopen we op basis van uw ervaringen ons product te optimaliseren! Wij wensen u veel interessante inzichten toe bij het ontdekken van onze software. Uw feedback zien wij tegemoet via Support in het investID dashboard. Bron: investID.io

Ondernemer?

Financieringvinden.nl vindt dé meest geschikte adviseur voor uw financiering.

Investeerder?

Met investID.io beheert u automatisch (via een PSD2-koppeling met uw bank) uw totale investeringsportefeuille ongeacht het platform waarin u belegd heeft.