Corona: Ondernemen tijdens de tweede golf

Na de eerste coronagolf is het leven inmiddels weer op gang gekomen en is de economie weer gaan draaien. Iets te goed zelfs, want Corona is bezig met een opmars.

Tweede golf

We zitten inmiddels vol in de tweede golf, extra overheidsmaatregelen worden weer getroffen, en een tweede lock-down lijkt zelfs tot de mogelijkheden te horen. Tegelijk zijn er ook hoopvolle berichten. Er is meer zicht op behandelmethodes, mensen liggen minder lang op de IC en er overlijden minder mensen aan Corona. Ook bevinden zich diverse vaccins in de laatste testfase, en zou het zo maar kunnen dat begin 2021 met vaccineren begonnen kan worden. Wat betekent dit voor je onderneming? Er zijn een aantal verschillen met de eerste lock-down.

Ondernemen tijdens de tweede golf

Zorgelijk is dat ondernemers die door de eerste lock-down hard getroffen zijn, weinig tijd hebben gehad om hier voldoende van te herstellen. Zij staan voor de uitdaging de klappen van de tweede golf op te vangen vanuit een reeds verzwakte positie. Een goede liquiditeitsprognose om de situatie in kaart te brengen is van groot belang! Positief is dat er door de ervaringen tijdens de eerste golf: – vaak al een aantal maatregelen getroffen zijn die de impact in meer- of mindere mate verzachten – de financiële consequenties van de overheidsmaatregelen voor je onderneming beter in te schatten zijn, zowel bij invoeren als versoepelen van de maatregelen – er beter zicht is op de financiële steun die vanuit de overheid te verwachten is – er voorzichtig een ‘einddatum’ in zicht komt

Wat is jouw liquiditeitsprognose?

De positieve verschillen maken het mogelijk een betere liquiditeitsprognose te maken dan tijdens de eerste golf, waardoor een adequater plan van aanpak opgesteld kan worden. Bij Claassen, Moolenbeek & Partners helpen we ondernemers graag met ondernemen. Voor het opstellen van een liquiditeitsprognose kan daarom gratis gebruik gemaakt worden van onze Corona-toolkit.

Gratis Corona-toolkit

Om MKB-ers te helpen heeft CM&P een handige toolkit gemaakt die iedere ondernemer zélf in kan vullen. De toolkit helpt je om een beter inzicht te krijgen in je liquiditeitsbegroting. Dat geeft weer inzicht in welke stappen je moet nemen. Lees er hier meer over of laat je gegevens hieronder achter om de toolkit in je inbox te ontvangen. Binnen 24 uur heb je de toolkit in je bezit. Bron: cmenp.nl

Ondernemer?

Financieringvinden.nl vindt dé meest geschikte adviseur voor uw financiering.

Investeerder?

Met investID.io beheert u automatisch (via een PSD2-koppeling met uw bank) uw totale investeringsportefeuille ongeacht het platform waarin u belegd heeft.